Jedlý živý plot - medové jabĺčka

Luxusná rastlina s elegantným vzhľadom,
chutné a zdravé plody ...

hlavicka 1hlavicka2hlavicka3

Piškótové guľky s muchovníkom a čokoládovou polevou

Ingrediencie (pre 6 osôb) na piškótové cesto:
6 vajíčok, po 6 lyžíc cukru a múky, 1 kypriaci prášok

K plnke:
15 dkg cukre, 3 dl vody, 1 citrón, 1 pomaranč, 2 škorice (celé), 10 semienok klinčekov, 25 dkg muchovníka

Príprava:
K piškótovému cestu na penu vymiešame žĺtky s cukrom, následne zmiešame s múkou a potom kypriacim práškom. Pridáme penu z bielkov, a upečieme na 160-170 °C v plechu vyloženom papierom na pečenie. K plnke z cukru a z vody uvarme sirup, pridajme strúhanú kôrku z citrónu a pomaranča. Teraz pridáme celú škoricu a klinčeky. 5 minút nechajme vrieť, potom preceďme.
Muchovník uvarme v cukrovej a škoricovej vode.


Hotovú piškótu rozrežme na 3 oblátky. Prvú oblátku dajme do hlbokej nádoby, polejme sirupom a nanesme polovičku muchovníkového pyré. Na to dajme nasledujúcu oblátku, polejme sirupom, nanesme muchovníkové pyré, a potom umiestnime aj poslednú oblátku a polejme sirupom. Dajme do chladničky niekoľko hodín, aby chute sa zlúčili. Z vychladnutej muchovníkovej piškóty na taniere dajme guľôčky a polejme čokoládovou polevou. 

Piškótové guľky s muchovníkom a čokoládovou polevou





Lajkujte, zdielajtee

Ponúkané sadenice pestujeme a skladujeme v ideálnych podmienkach. Možné termíny výsadby sú:

jan feb mar apr máj jún júl aug sep okt nov dec
     

 

Prehlásenie: Uvedené hodnoty rastu platia pri dodržaní technológie pestovania a pri dostatočnom množstve živín, vody a slnečného žiarenia. Pri krajne nekvalitnej pôde alebo u rastlín ktoré sú vysadené na nevyhovujúcom mieste (napríklad do tieňa) môže byť rast pomalší ako sú uvedené pestovateľské hodnoty.