Recepty z muchovníka – ilustračný obrázok
Potrebujeme:
Na piškótové cesto:
- 6 vajíčok
- po 6 lyžíc cukru a múky
- 1 kypriaci prášok
K plnke:
- 15 dkg cukru
- 3 dl vody
- 1 citrón
- 1 pomaranč
- 2 škorice (celé)
- 10 semienok klinčekov
- 25 dkg muchovníka
Príprava:
K piškótovému cestu na penu vymiešame žĺtky s cukrom, následne zmiešame s múkou a potom kypriacim práškom. Pridáme penu z bielkov, a upečieme na 160-170 °C v plechu vyloženom papierom na pečenie.
K plnke z cukru a z vody uvarme sirup, pridajme strúhanú kôrku z citrónu a pomaranča. Teraz pridáme celú škoricu a klinčeky. 5 minút nechajme vrieť, potom preceďme.
Muchovník uvaríme v cukrovej a škoricovej vode.
Hotovú piškótu rozrežme na 3 oblátky. Prvú oblátku dajme do hlbokej nádoby, polejme sirupom a nanesme polovičku muchovníkového pyré. Na to dajme nasledujúcu oblátku, polejme sirupom, nanesme muchovníkové pyré, a potom umiestnime aj poslednú oblátku a polejme sirupom.
Dajme do chladničky niekoľko hodín, aby chute sa zlúčili. Z vychladnutej muchovníkovej piškóty na taniere dajme guľôčky a polejme čokoládovou polevou.